Tuesday, November 3, 2009

love all~

i love pop;
because of pulp..pulp said.. "love life"
jarvis is the one of macho voice ever..

but thom yorke said.. "but now pop is dead"
thom is the technically detailing voice ever.. voice in the record cd's = voice in the concert..

but i still lurve techno and experimental music
but pet shop boys said.. "did you see it coming?"

various kind of music too.. alternative of course;
but that at high school era.. greenday, n watsoever.. but noe slow in alt musika.. becoz of many "kids a" likes it.

at last i love my dad's song.. "broery marantika n ebiet"becoz my dad said.. "layan sudaaa.. lgu kamu time tua nnt.."

and i said to my dad.. "sloww nyer lagu...."

but my dad said.. "aku bukan dgr, tp aku hayati lyric dan melody tu.."

the true musika lie on the inside of the song..

and then he told .. "dgr lagu bukan sekadar tok bermegah2 n tnjuk minat kita.. but menghayatinyer lebey penting dr segalanya.."

and then "i wonder..."

what a suc a words that is..

but still love beatle's
because of these statement.. when they were child..
john said to paul; "when i grow up i wanna be in this band performing at strawberry fields.."
john asked paul.. "what can u play?"
paul told john.. "i can play guitar with left hand on the strings.."
and now john and paul created the band call the beatles..
the world are addicted to them.. my god..

so i said.. "what a memory we've had.. "
for those who doesn't feel the music, they'd regret it..

knapa aku rasa bersamangat sahaja ini hari?

Uishh kol 1145 am.. xbuat pape pun lg nih.. sok da peper.. adeeeh.. papaer Entrepneur****!! punyer la susah nak eja.. adeeehh.. apekehei.. aku pun xtau nape aku xstudi2 ag ni.. mybe igt kt die tu kot! ahaks!

eh but btol la.. kalo paper xpenting ni buat aku byk men2! hahaha. aku pun xtau cane.. da la lgu bosan gle.. lgu Opera cine kdai puyuk pasang kt bawah tuh! adeeehh,, nk stdy pun xde mood.. haha.

duk men tenet lg.. walopun tips dpt, tp semangat xdtg ney.. nk suh die dtg tp xlee.. so tggu je la.. tp smpi ble kan? ahaks!

UISH! da2 payeh! satan byk neey! studi2! now innovation topic! chawww~

lame sudaaa tidak bertypist..

haluuuu~

im kamin back to this not-so-bored-blog! haha.

wut?? just now its november? since august i left this blog because of the stuipid-bziest things must be done! as usual, project, project , project lg.. n made me call it "project membuang mase".. lol..

haaaiihhh.. buat mcm t*** gak.. mase byk gtu je buang.. adeeh.. tp xpe! now im havin final paper! wowow. . . after this im going to practical! haha.

hope everythin will be okey then! now im happy.. heeee~

Monday, August 24, 2009

Bersyukur..

Asslamualaikum!

alhamdulillah.. just got another sahor in wang ulues~. first sahor ever after came back from holiday.. simple as present tense! rice + ketchup + serunding yeeee.. = kenyang.. hehehe. now time to sleep! ta daaaa~ selamat berpuaseeee!

Thursday, August 20, 2009

asl idup ni cam.......

aku snanye xreti nk bercherita berbunge2 ney.. tp aku sekadar nk lontarkn kesemuanya ape yg aku rase taik selama ney.. aku xpam ah nape idup mesti begini.. byk gler kot dugaan menlanda n mendtg.. penah ase x ditolak dgn tekanan2 x septtnye terjd, n xpsl2 sbb org len buat kite akan tertggung tekanan tu.. aku xpam la... ape nk jd ngn dunia skunk nih.. mmg la nk kiamat da.. kite suma sedar tu.. tp aku xnk abes hayat ngn tidak merasa ape yg aku nak rase.. kebahagian tu.. penatlah pikir.. da dkt 5 tahun pk bnde sama... xnk berubah gak.. ape nk jd, sume ade ego masing2.. pegila ngn ego tuh.. xyah kisah psl tggjwb.. amik ego bwk smpi mati pun xpe.. lepas duk jauh2 nie sume jd xmenentu.. ad relatives pun ntah pape..aku xpam la ngn sume org ney.. semenjak 4 menjak sume mcm pentingkn diri msg2.. asl xde yg bersuare.. nk raya dlm senyap ke sume org?? lantak la.. sedey ah hidup cani.. sume bermuke2.. ade yg bek, xpela same2 tlg kan.. tp yg x berhati perut ni ssh..reti buang anak je, demand mcm2, time nk pertlgan de, wat bodo je,.xpela,walopun aku diam, aku pam keadaan.. jgn harap la aku nk smpi umah korg.. hmmm.. asl sume letak ats kepala org yg xspttnya? ade tggjwb sniri mau pk la.. dlu mase aku kecik aku xtau pape.. mmg.. bes je tgk anak2 buangan korg dtg berseronok ngn aku, skunk sume da besa2 ade ego peting diri xde plak nk cr sape yg jaga asl usul nye smpi korg jd manusia.. tah la..ade lg manusia cani.. xigt kt dosa ke.. masyaallah,berdosa besa tuh.. tahla tggung la sniri, da tua da kot.. aku kdg2 pk btol gak ape yg pihak ney buat, pihak tu buat.. tp kdg2 ape yg dibuat tu di pengaruhi oleh anasir2 yg nk kepentingan diri sniri,, pandai cucuk2.. cucuk yg ni bek ngn yg nie.. mcm2 la perangai,,. asl xnk amek je tggjwb ni tlg jaga.. suh gak org len jage.. tgk la nt korg sakitxdesape nk g tgk.. aku xnk betindak skunk je.. tggu mase yg sesuai, aku nk racun sume pkran anak2 korg.. huh..fish in the tank la kan idup ney.. tp yg akusedey..aku mcm idup takde sape2 lam dunia nih.. dunia ni kosong mcm aku kne berdiri sniri xtahu pape...pandai2 la ko nk idup kan,. mslh sume atas kepala ko skunk.. doa la byk2..

M.a.s.k?

Once Upon A time; at home in jalan telipot Kb..
Perbualan between abg n adik yg sumak..

Efi: org beli mask!

ABe aish: bape riyal?

efi: 1 riyal!

ABe aish: mahal oooohh?

efi: dooooooooooooop~~ murah tuuuuuuuue!
abe aish: wei, oram beli 80sen je la!
efi: uikssss, ni 3 lapis tauuuu!
abe aish:eleeeeyy.. ni kna tipu ney....
efi:beli murah2 pun wat gape kalo xpakai..an an an an?

ahaks~~~

just left behind or being left behind?

Holaa gracias!
Thursday wut a wonderfull and fool day.. just didnt know wut happen and goin to happen.. really blurry becoz of da smoke from they aedes smoke shooter! hohoho. but it seems not aedes in my room.. that so weird.. mybe the mosquito rexpect me what.. haha. but really through u guys, since im child, if im goin to bush or go to my grandpa farm, the mosquito likes... "naaaah.. payeh je pun.. find another else.." so what?

dont know what to tell here, but its been 2 weeks got dis fever, flu... what soever guys, i just left many works behind man.. other peoples just move faster n faster.. thats why i hate when come to this fever.. trok bebenor kalo kne.. huhuhu.
tetbe perasaan nk marah menjelma! "aarrghh.. asl bising sgt mamat mesin rumput ney! " xmemsl2 kne marah.. nk berkarya pun xle.. adeehh..

da pkol 3, igt nk wat keje.. but u know la kan ble thp kemalasan gle2.. its been like want to hanging around n just sit down n run from this noise!

bulan pose da dkt, adeehhh.. da la dpt pose sari je kt umah... then blk next holiday pun dpt pose sari gak, esk then raye! apekehei.. xpat nk men mecooon!

jap ape yg aku merapu n merepek ney? snanye nye.. just want to say that today is very boring day... all people around me cam down! wut happen? H1n1? huhuhuhu.

Wednesday, August 12, 2009

Thanks God it is Not That Piggy Virus!

Sabtuday; x ujan! asl xujan? ptg sabtuday; xujan lg..... pelik.. tp jumaatday;aku kuar... ehem2.. rasenye xkot.. :) berblk kepd mlm sabtuday; pegi umah akem! shishaa? xkot... tp mlm tuh da ase pelik da.. kol 11.30; membara di dada.. kol 2.30: heeeeellpppppppppp! maka da ku pegi la ke ospital...

doc, why am i here?
blood, okay.... pressure , okay... temp.. a bit higher..
but; dun worry.. i can't give u any result yet..

sile masok blk 2 ye...

doc 2, hoe my condisi doc?
you... totally early to get this piggy virus!!
fuuuuuuhhhhh.... luv so much ah doc!

but ahaday; seninday; till rabuday.. still ag xchat? it doc cheat on me? naaaaaa.....

She's Flow By da Wind of dreams.. ah forgot it!

How can i say it buddies? it is a nightmare or a sweetness dream of all times.. its been eight years time have passed, suddenly it came to my dreams,.all the situation doesn't really true.. a grup of almost rich and wealthy fmly came meet me (of course, low standard fmly..) and brought the news that came to marry me? what? but really.... she is so sweet at that time... cant forget her.. aaarrghhh... long time nye story... eight years men.. gle ah aku berkorban kot; form 2,dengan otak2 kosong sehelai sepinggan n travel with my dad and menyemak time my dad tgh keje.. merempat di kota raya Kl semata2 utk stu pertemuan yg berkesudahan 5minit... rope mcm anak jalanan yg xknl ape itu mid valley mane pintu depan dan mane pangkalnye.. pertemuan sekali seumur hidup itu, aduuuhh.. pedih2.. tp wat the big impact she brought to me.. da la; the dreams just only to remind u.. she came only in dreams; but not in real life.. let the flow goes on.. someone had been cheered u up now! :)

Tuesday, August 4, 2009

August Auntumn!

Hye august!

I dont know wut was happen to me.. i think after a few days ago, my heart suddenly be really2 sincere to this person.. wat else can makes me smile? hahaha. thanks a lot... =)

Wednesday, July 29, 2009

Tonite Late Post...

hELLO fELLAS...

Rasenye seperti malas nk tdo.. tp medula oblongata ku asek menyucuk2 kepala atas nih suh tdo... aarrggh kaco je la mlm2 ku yg berkesudahan tiada kelas esk.. haha. berita yg amat gembira utk ku amati.. waahh.. sambil melayan lagu gagging order dr Radiohead.. aku pergi mencurah kan air kedalam kaktus ku yg gersang di tepi tingkap.. huhuhu.

Dengan bertemankan lgu2 yg indah melodinya.. dan "Saem" yg niatnye mmg mls pegi ke kelas.. hahaha. ( Sori napi ) haha. Aku tidak tahu nk buat ape lg... aku bru mendapat lgu si Lenka! bes gak layan de nie.. ohhooo.. dan pergi drpd Aizat.. waahh..

2 jam yg telah berlalu, aku telah melalui saat2 getir bile aku terpaksa meredah lautan milo "0" utk mendapat kebersihan yg maximum! satu ari xmandi beb.. air xde.. ble ade air masaAllah.. mcm air milo! so aku pun memakse diriku merendamkan diriku kedalam nya... aahh... "tidak berbau!" luah ku.. gumbira2!

Ahhh.. tok late post tok mlm nih.. tu je aku nk terjemahkan.. ape pun bersyukurlah dgn ape yg kamu ada..

Gydnyte buddies~

Tuesday, July 28, 2009

Malam Quarantinne Yg Sunyi..

Aku x memahami kenape mlm ni sungguh sunyi.. even ramai org hepi di sekeliling ku.. tmbahan hari2 quarantine di beri cuti.. aku plak dpt cuti yg lebey dr mereka2 yg xsepttnye.. haisssh.. musykil btol diriku nie.. mmbe aku, xla dkuarantine.. tp time check ari tu.. suhu beliau 37.8.. Father tggi suhu de.. pada mlm tu aku cm xle nk tdo sgt.. mungkin orat2 otakku byk memikirkan ttg virus2 nie kot... tah la.. tp sejak kebelakangan nie, aku ase hidup ku sgt sunyi.. ade org ckp kamu da tua la.. bru matang la.. haha. sume tuh karut aje..

mungkin.. ada stu angin ni menyebabkan aku sunyi kot.. pabila kua sekejap merenung gunung ganang didepanku, aku rase sgt jauh dgn-Nya.. entahla.. mungkin diriku berkata begitu.. mungkin benar keadaan tuh.. aku mmg berharap tubuh ku ini idak terjebak dgn dosa2 yg mungkin myebabkan aku jauh lg dgn-Nya.. tp, aku rasa aku da byk berubah skg, walapon sedikit.. mungkin kesanye besa.. aku xmengerti kenape aku beranggapan.. dunia xseperti yg septtnya..

Ahhh.. byk perkara telah berlaku.. sedar atopun xsedar.. umur sudah pijak kepala kita.. haha. aku ssh untuk menerima situasi sayang atopun diperlukan buat masa kini.. aku mcm tiada kesempatan dan xtahu menilai ape itu makna nya sayang.. banyak keadaan "sayang" aku buang begitu saja.. aaahh.. pergilah.. aku pun xkisah.. sudah 2 tahun aku masi mencari2 di mana perasaan ku sbnr.. dimana diriku yg nyata.. aku bagai hidup dikelilingi teman2.. sume nye fairwell.. aku pernah terpikir,bosan la hidup begini.. orang appreciate kita, kita plak bagai xtau ape maknanya appreciation yg org bg tu.. telah byk kali aku cuba.. ttp diriku sebenar masih tidak muncul2..

Kenapelah kna berasa sunyi.. Sunyi tidak dtg begitu shj jika kita tidak create nya.. tp itu salah! kadang2 bile kita sedang bergelak ketawa.. sat angin dtg menyebabkan hati kita berasa sebak dan terdetik utk sunyi sekejap.. aku pernah mengalami nya.. haaaaah.. rasa lemah badan ini.. terpikir ape yg aku tgh buat neyh... btol ke ni aku.. keadaan sebegini begitu istimewa bg ku.. rasa tibe2 dkt dgn-Nya..

Aku ingin jadikan che-rita ini tergantung... mungkin ada masa nya dapat ku sambung..
Assalamualaikum..

=)

"Easy-Flow" Fruit Picker Tools!!

New Project New themes! my second individual project is to design "easy-flow" fruit picker! ape jadah bendalah nie?? haaaaa.. same2 la kite nengok nye nnt! ate, kalo da ciap make tau la.. skunk aku bru nk stat! arrrgghhh.. byk gler keje nie! k chowwwww...~

Eklan2 tok semua bloggers! Support our konvo!

Tuesday, July 28, 2009

”CLASH OF THE BAND”



”RHYTHM OF 60’S”
SYARAT-SYARAT PERTANDINGAN “CLASH OF THE BAND”
PESTA KONVOKESYEN KE-4 UniMAP 2009

1.0 Syarat-syarat Am Pertandingan

1.1 Penyertaan terbuka kepada semua pelajar Institusi Pengajian Tinggi Awam Malaysia (IPTA) dan penggiat seni muzik negeri Perlis.

1.2 Setiap kumpulan mestilah tidak melebihi dari 10 orang peserta dan minimum haruslah terdiri dari 4 orang peserta.

1.3 Semua ahli kumpulan dimestikan berada di atas pentas sepanjang persembahan.

1.4 Kesemua ahli kumpulan dibenarkan menyanyi dan memainkan alat muzik.

1.5 Kesemua persembahan hendaklah dimainkan secara LIVE. Sebarang bentuk pengaturcaraan atau programming adalah tidak dibenarkan.

1.6 Tidak dibenarkan merujuk kepada nota muzik atau skor semasa pertandingan.

1.7 Sesuatu kumpulan dianggap tidak layak menyertai pertandingan ini sekiranya mana-mana ahli kumpulannya terdiri daripada penyanyi atau pemuzik professional. (Penyanyi atau pemuzik professional adalah mereka yang telah pernah menghasilkan album sama ada dalam bentuk piring hitam, kaset, atau cakera padat baik secara solo ataupun berkumpulan.)

2.0 Lagu dan persembahan

2.1 Setiap kumpulan hendaklah mempersembahkan satu lagu pilihan pada peringkat saringan. Lagu pilihan adalah bebas. Namun peserta adalah digalakkan memilih lagu berunsur pop dan moden. Lagu ciptaan sendiri sebagai lagu pilihan adalah digalakkan.

2.2 Lagu yang tidak beretika seperti lagu Black Metal, Heavy Metal, Thrash dan lagu yang berunsur ganas dan memberontak serta mempunyai senikata yang bertentangan dengan ajaran agama dan etika moral adalah dilarang sama sekali di dalam pertandingan ini.
2.3 Persembahan pada peringkat saringan mestilah tidak melebihi 5 minit. Manakala 2 minit masa diberikan untuk persediaan teknikal bagi alatan muzik. Markah akan dipotong sekiranya peserta Melebihi had masa tersebut.

2.4 Pada peringkat akhir, setiap kumpulan diwajibkan untuk mempersembahkan 2 buah lagu iaitu terdiri dari 1 lagu pop/moden (boleh membawa lagu semasa saringan) dan 1 lagu wajib berunsur 60’s iaitu 60-an atau Pop Yeh Yeh.

2.5 Persembahan pada peringkat akhir mestilah tidak melebihi 10 minit. Manakala 3 minit masa diberikan untuk persediaan teknikal bagi alatan muzik. Markah akan dipotong sekiranya peserta Melebihi had masa tersebut.

2.6 Penganjur hanya menyediakan peralatan muzik kumpulan yang asas SAHAJA iaitu 2 buah amplifier gitar, sebuah amplifier bass, sebuah amplifier keyboard, sebuah keyboard dan satu set drum. Alatan muzik seperti gitar, bass, dan lain-lain alat tambahan hendaklah dibawa oleh peserta.

2.7 Segala perbelanjaan pakaian dan persediaan termasuk penyediaan peralatan muzik tambahan adalah tanggungan kumpulan masing-masing.

3.0 SISTEM PEMARKAHAN

3.1 Sistem pemarkahan akan dinilai oleh seorang ketua juri serta dibantu oleh dua orang juri profesional.

3.2 Para juri terdiri daripada individu-individu yang mempunyai pengalaman dalam bidang kebudayaan dan kesenian.
3.3 Pemarkahan dikira berdasarkan kategori berikut :

Gaya dan Persembahan - 30 M
Vokal - 30 M
Kreativiti - 20 M
Kostum - 10 M
Susunan muzik - 10 M
_______________
JUMLAH KESELURUHAN - 100 M

3.4 Keputusan juri adalah muktamad dan sebarang bantahan tidak akan dilayan.

4.0 Hal-hal Lain

4.1 Pakaian hendaklah bersesuaian dan tidak menjolok mata.

4.2 Keputusan pengadil adalah muktamad. Sebarang bantahan dan surat-menyurat tidak akan dilayan.

4.3 Mana-mana kumpulan yang melanggar peraturan akan dibatalkan penyertaannya.

HADIAH YANG DITAWARKAN

Pemenang-pemenang dalam Pertandingan “CLASH OF THE BAND” ini akan mendapat Hamper dan Wang Tunai seperti berikut:

Kategori Terbuka:
Tempat Pertama (Johan)
Wang Tunai RM 1000.00
Hamper
Tempat Kedua (Naib Johan)
Wang Tunai RM 700.00
Hamper
Tempat Ketiga
Wang Tunai RM 500.00
Hamper

Setiap kumpulan finalis yang tidak berjaya akan menerima Hamper.

Yuran penyertaan adalah RM 100.00 bagi setiap kumpulan.

• Setiap borang dan yuran penyertaan hendaklah diserahkan kepada urusetia pertandingan pada atau sebelum 10 Ogos 2009.

• Segala pertanyaan dan penyerahan borang penyertaan hendaklah diusulkan kepada :
Urusetia
Pertandingan ”CLASH OF THE BAND”
Exco Kebudayaan,Kesenian & Perpaduan
Majlis Perwakilan Pelajar Sesi 2008/2009
Universiti Malaysia Perlis

(Muhammad Hidthir Bin Abdullah /Chieng Yi Yun )


No. Tel (0) - 04-9798084 / 9852851
No. Faks - 04-9798293
No. Tel (h\p) - 017-4303684/017-8531388

Monday, July 27, 2009

Rise of the Silent... =)

Hello bloggers!

Its been a long2 time im not writing this blog.. wahhhhh.. many things appen.. a goood or bullshit things whatever it is.. im soo excited to writing again.. "fuuuuhhhh, cam taik i rase tau x!" well at unimap, my "U"! ya ya ya... internet cam shial je.. nk open tu open ni xley.. ape kesss... so, after a long2 time, finaally all the probbies have come to an end la kan..

Since masok new sem ni, many thing la gonna do.. isk3..

Yg ke pertamenye, As a 3rd year student la kan, waaaaahh.. tmbah2 im the product desginer.. wat the task?? bapak byk project kne wat!! fisssshhh laa... lg byk dr 2nd year aritu.. individual? grouping n watever la.. so, from now on kne stat awal! thats my mission!! hahaha. jd ke x? kite stat tgk!

Yg keduenyee, nk setel LI ag.. aaaarggh.. apesal la xde company yg sesuai ngn kos aku area umah aku.. jaoh gle nk mitak shah alam ape sume tuh! (tu laaa.. amek kos ni sgt..) xpe2 minat2.. hehehe. sabo jelaa...

Yg ketigenyee, uyoooooooooo.. the wang ulues di kuarantineee?? waaahh.. korg tau x, 1st time Virus H1N1 seseme babi smpi cni neyh.. adoyaaaii.. cane la leyh kne.. hampeh tol.. so klas kansel! everthin!! kne plak seminggu.. x ke penat bang,, leh blk kampung tuu..

So, tu la yg jd sepanjang aku duk cni.. byk ag.. hahaha.

Friday, July 3, 2009

The World Is just Awesome.. =)

Hello fellas!

it is now 30 min to 4 am.. n i am not sleepin' yet.. just want to publish another post..
for the god sake, life must goes on.. every single time must passes by.. every single moment become a memory, wether it sweet, or vice versa.. many thing have change, many people have left the world, ages will crap ur life.. dis things will go on over n over till the end..

today maybe the last day i've met my fellow frenzz.. n come to the old world full of scrap and projects.. dis is life man.. watever we do, there must be the end.. huhuhu.

the things that very memorable happen is this "summer" holiday.. ;

1) met with some of creepy faces of my frenzz at "shisha ar-ustak"
.... dis moment would be a wonderful things dat happen!
every nite!

2) played' futsal in every single nite! .. wow this is best man..

3) went for bbq twice at LT! .. this is sweetest memory! the best things ever..

4) climbed the mountain 2 gether!

5) Ate "set Chim Chum" big event!! ..best ever....!!

6) watched "boeing airbus" landing! and screaming like craziest people on earth!!

7) went to Ar-Ustak Shisha for the last time this Holiday... best ever hang out place ever!

those of things that happen.. will miss it!

Monday, June 29, 2009

Grandma Word for the T-shirt

Hello there! =)

Today I'm laughing man.. u know i have heard n "made" some story from the some sort of TV show on discovery channel, n it is "Dirty Jobs".. today episode tell the story which is Mike Rowe of course as the host go the uptown alongside the country to find the goose factory which is made goose fur pillow.. So straight to the point, mike had meet the owner of the company which is 40years old of age, n under her, is her own grandchild which was work for her for over 2o years.. the scene that I'm feel very "funny" in other explanation word, when young man talk to the old women, n guess what happened n who's win?! ha ha. The grandma name is Trudy.. So mike approach trudy,and start the talk.

"Have u ever cut your hand with this knife trudy?" mike said..

trudy, " dont talk things like that when you're doin' !!"

mike: " well okay good advice, i think ur word should be put on the T-shirt trudy.."

trudy: "you know what this Canadian goose wings can made an owl n bet put own our home yard.."

"for what trudy?!" .. "well,it can chase other bird becoz.. i dont like the shit came off my car!"

mike: "another T shirt word.."
continue...
trudy:" stay focus mike!!" mike: "t-shirt.."

"its hard mike" .. "you know what trudy, im hard too.. even harder.." "thats why i know ur kind mike.." mike:"another t-shirt word.."

mike continued to said t-shirt for every single meand word that came out of trudy mouth.. till the last he said..

"trudy, apart from made this pillow.. why dont u try to make t-shirt with ur own word?!"

ha ha ha.

u knoe what, i just love dis guys just jobs too!

mike rowe

Saturday, June 27, 2009

You Know I Just Lurve Dis' Man Job..

Bear Grylls..

His name like his character and eagerness which is totally extreme for the tough challenge.. Bear Grylls one of the extreme British adventurer, writer, journalist and TV presenter that loves the nature.. I start to know him when he appeared for the Discovery Series "Man vs. Wild" which extremely attract me to watch! 1st time watch i said, whoooaaa! dis man is very2 mad person! " he ate camel shit?! bugs?! watever he found at least he can get energy?! " this totally weird.. but series after series, im totally impressed with dis guy..

imagine..


Aku xpaham la..still xpaham.. n masih xmemahami.. kenape kah sume ni msti kne Pk?! Kalo da kenyataan tu terime je la kan? belajar la beri penghargaan n fahami la ape yg org suke.. patu ilek2 sudey.. music, football watever it is pun masing2 ade naluri de, xpelu la kot smpi nk bukti2 n nk jd mcm "CSI" ? every one xslh kalo nk jd die hard fan kan? even madonna menangis xhenti2 ble mj dead. Xmenarek ah dunia ni kalo xde die hard fan, maka kosong la sit2 kat konsert2 nnt.. when there is suppoters, baru la bright star tu. Finally, we must have UNIVERSAL minded, not just universal for the music only.. =)

2 Dos Santos finally Madridistas.. =D



Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro AND Ricardo Izecson Dos Santos Leite a.k.a Kaka' Has been OFFICIALLY announce as Real Madrid CF player!! Great News for the whole madrid fan!! hahaha. This is what im waitin for a whole year ago.. finally.. =D

Friday, June 26, 2009

Tribute To Our King Of Pop Legend..

Thursday, 25 June 2009 by the time 2.25 PM (LA,US) a.k.a Friday, 26 June 09 by the time 5.26 AM (KB, MY) ;
It was the time showing that our pop legend is dead .. all the die hard fans all over da world must accept that our legend is gone 4 ever. I'm sure that all fans including me, already knows MJ a.k.a King of Pop dies with still an unknown causes..

"You Mean it?! Well, I'm truly mean it! The Legend is dead men.. I'm truly muly mean it.." the word thats ive heard from my frenz after went to solat Jumaat. Well, today I'm very shocked with with the death of our King of Pop.. i love him very much, although i cant accept it, for the time being, we must.. So sad..

Hope we all can give tribute to Mikael..

Thursday, June 25, 2009

I Just Fallin In Lurve With..

With...
this Guys.. a.k.a Melody Club!

Evinien n Hellos!

I dont know mom! n i dont know dad! and all the gurls and buddies.. im sorry if im feel guilty with u guys! what am i sayin'?! i just fallen in lurve! the best band i ever heard! waaaaahh.... so peace so feel like goin to dancin' dancin'! electricccccc! after almost many band that i've heard .. hundreds of them.. n i found this band becoz my cozen introduce it to me.. best ever!

If u feel like wanna dance, if u feel like wanna relax.. this is it.. the truly good song ever produced!
For me, it is just awesome man!




video

When You Feel loose, Ur Team Will Loose.. Whats the Point?

Holla Amigos!

Just almost 24 hours ago, we have seen Spain (which is my fav team) are beaten by Arch US Army , USA.. what the hell is goin' on?! So sick and tired watching that game! where's the wrong?! tactical or moral? it's been shocked that the world number one who is almost break the unbeaten record has been ended so easily by USA.. Spain 0-2 USA! but the magic is, 2 shots and to goals for USA! Spain? u can imagine, out of 10.. but there's no goal.. sob3.

wooaahh, I could not imagine la what am i feelin last nite.. feelin so down! torres and villa?? where are u? no finishing at all beb.. defend, what are u doin? casillas stop ball but still go into the net.. wut daaaa... aaaiissh! the conclusion is, there is no accurate finishing at all.. just look the possesion that conquered by the spaniards.. still have no goals.. n lastly, there's no luck maybe.. definitely maybe! haha.

USA win NOT becoz hey had more chances, more shots on goal or more possession than the Spaniards, but because they had a real sense of purpose and urgency, they had a real plan of attack, they stuck to it and it paid off... aaarrrgghh! it is the reason the won?! but totally they deserved the final ticket.. what ever it is, it is just a game.. the world number 1 i think is lack of an overconfident feelin'.. thats is why all that happen.. just watch Brazil N' South Africa 2nite! till den, adioss~

When ADIDAS was lost to TOKIO..


Today,aarrrgghh! after 2 days time, i just realized that my adidas Tokio Shoes was lost! whaat?!
thats miracle beb! i just love that shoes.. but i think it was being stole by whoever person that just loves that shoes too! theres no other shoes that can replaced "my love one" .. so much sentimental value with that shoes.. darling, please come back... no one can replaced you.. sob3.

Monday, June 22, 2009

Tribute to lilyalina allentomen! =D


Evenin' in pajamas..!

well this my post tribute to sum1 which is my very2 best n crazy in town frenzz!

ms. L.A.A.O a.k.a (lilyalina allentomen)! yaaaah! wohooooo..

well sa bit' bout her, she some kind of weird person but most of all she very2 best! she gave me an encourage bout building up dis blog.. tq. (credit to you) haha.

O o! Kena tau jgn pakai aje!

AsSalamualaikom!

haa.. bersua kembali! ari ni ari isnin kan! aku xda wat pape pun arini.. bru je lepas pegi bercamping.. haiyooo.. ni yg gua hairan ni, mase gua g camping mak ai.. mcmane aku leh pnjat bukit pakai boxer dgn selipar jepon aje? haha. pape pun itu rekod!

Okke lah, ari ni, aku nk bg petunjuk n nasihat skit kt korg2 yg belum mengetahui asal usul brand2 yg popular kt luar negara n tengah meletop di underground2 bundle kt malaysia ni.. xkira lah dr sabah hingga kelatey.. same je trend yg aku tgk!

Okke! aku ade berbual ngn sorg mamat nih, de punyer la bangge n ngn penuh confident cite kt aku bahawasanye brand jeans tersohor "levi strauss" tu "aslnye diasaskn oleh budak Israel yg design bodo2 pastu jual! patu lame2 penerimaan org tggi n tebentuk la levi's kan.." mmbe2 aku yg dgr pun sume jd sebe slh nk bli lg,sbb dgr Israel.. al maklumlah kne banned kan.. tmbah2 kt kelantan nih..


Menurut sumber yg boleh dipecayai la kan, asalnye, ade sorg pakcik ni name de Levi Strauss yg brasal dr Bavaria,German. N de ni imigrant la kt US.. patu bukak la company jeans ni, de jual jeans ni kpd community miners kt california. Mememule de design sluar ni dari kain layar yg warne perang yg dibuat dr hemp a.k.a ganja. haa.. pelik kn? jgn pelik sbb dorg ade kdai drug store sniri..

kt sblh ni la Levi Strauss, muke ala2 Israel ade aku tgk! hehehe. jgn risau! confirm x!

Patu ade sorg customer de Jacob Davis sorg tukg jahit dtg salu beli jeans kt de.. de xpuas ati sbb patent Levi buat, poket ssh n lmbat nk bukak. So, si Jacob Davis ni, de suke design sniri patent2 yg dibuat oleh Levi ni, de tmbah plak "rivet" kt pocket tu, tau x rivet tu ape? butang2 lebey kt poket2 tu.. Satu ari, si Jacob Davis ni de ade idea cmne nk tegangkn bhgian poket tu spya nmpk smat, jd de nk gune copper rivets, so de xde duit, last skali de mitak nk share company ngn Levi Strauss.. Lepas je Levi terima cdgn Jacob, dorg terus buat improvent kt pocket tu, jd la lebey cepat dan x bebelit2.. Dr ctu la asl nye TM butang kt poket tu! Design2 de smpi skrg di guna pakai lg, n dipratikkan oleh pewaris n penyambung company de nih.. n kesimbungan drpd itu, kua lah brand Dockers juga dr levi strauss & co.

Y ade butang lebey2 dkt poket jeans anda?
jgn pening2 Pk, tu hanya utk menegangkn poket ye!





Manakala brand Paul Smith plak asal nye drpd fashion designer UK yg beranak di Nottingham
yg skrg msh lg hidup! tp bygkan de punyer brand da meletop2 kt dunia ni.. Sir Paul Smith ni sbnrnye design clothing utk pakaian lelaki shj! ttp lepas pd itu, de pun design la tok laki n gurl.. knape org suke sgt brand
de? sbb design de smart simple n elegant! de punyer TM adelah kalerful belang2 n of cos la de punyer sign tu! kalo xde kt tagged xsah!



Jadi serba sedikit tentang origin asalnye brand nih, byk lg brand2 len yg tgh naek kt bundle2 underground skunk ni, spt LV,AX n of cos la the classic one, Adidas ape sume la.. kalo nk cite pjg plak jd nye.. psl price de xyah risau, kalo xde rm50 keatas, xyah beli la.. hehe. (bg bundle la.. ) So, kepada anda2 di luar sane yg da menceburi bidang dressing n kpd ank bru nk mendlmi, better kite tau origin de dulu bru sedap membeli, selesa memakai.. cube lebeykn mmbuat research terlebey dlu. renung2kn dan slmt beramal.. till then, adiooossss~

Sunday, June 21, 2009

Korg Perasan X?

Haa.. da lame aku tetanye2 psl nih, dgn org len dan diriku sniri..
ape yg aku nk ckp nih membabit kan dunia bundle n dak2 dressing vintage skunk nih..
aku stat memolow xtvt membundle n wear vintage cloth ni stat dr form 1 lg.. mse tu taun 2001.. mase tuh xde lg kdai2 bundle ni.. dorg jual longgok2 je.. mane jumpe amek je.. so, skunk nih, bundle2 sudah tumboh bak cendawan!

ape yg aku nk suh korg yg folowers2 yg berkecimpung vintage punyer dressing nih amek tau, kite spesific la kan.. band dressing contohnye. kalo tgk pade bdk2 zaman skunk, dorg xtau or knal n menhayati band2 itu sebelum membeli bju or other mechandise berkaitan dgn band2 dorg minat kan.. just amek pakai je.. pastu gempak sana cni.. mcm xde da nilai2 or aspect intelektual dlm berdressing vintage nih..

N stu lg yg aku pelik, knapekah org seperti "Bob Marley" , "Bob Dylan", "John Lennon", "Marilyn Monroe" n others personel west artist contohnye la kan di angkat2 n di sanjung2 dan bju2 n mechandise dorg dipakai oleh mungkin kebanyakkn oleh ank2 muda skrg?



Yg menjadi persoalan nye;
Kenape kah Seniman Agung P. Ramlee dan Seniwati Saloma malahan Datuk Sudirman tidak disanjung sebegitu rupa?



Sedangkn lagu2 yg dihasilkan oleh p.ramlee same je rentak dgn Bob Dylan.. aku pun masih tidak memahami situasi ini.. sdgkan aku mmg peminat either artist west n msia punyer.. xkisah la john lennon n p.ramlee, 2 2 type of 60's artist aku minat.. tp persoalan itu salu bermain di kepala ku..

setakat aku g survey manusia2 n bundle2 kt malaysia nih, xde lg aku ternmpak ade org pakai bju seniman2 n seniwati2 negara kita sendiri!
kalo ade yg pakai bju p.ramlee or sape2 je legend malaya, aku mmg tabik!

jd kepada peminat2 vintage, cube2 lah fikir2kn nya.. kerana aku pun slh seorang dr kamu semua.. =) peace no war!

Kenapa Dak Pompuan suke sgt letak Pic kt medium friend finder?

Halloooo! =D

Ya.. bertemu kembali kite dlm topik yg hangat masa kini! haha. topik ni dr dulu smpi skunk buat aku hairan nk PK n mls nk meMK! haiyooo..

sejak zaman berzaman ni, dunia makin maju.. jd byk la medium2 fren finder nih da tumbuh mcm kulat! frenster la, myspace la, facebook la, twitter la n plg yg aku nk focus dlm perbincagan ni medium TAGGED! kenape tagged?

haa.. mesti korg nk tau kan? mmg sesuai lah ngn topik dek atas tuh.. ramai nyer pompuan2 yg suke pic dorg byk dlm photo album mereka.. pose tuh mcm2 gaya la kan.. msti korg tau punyer..

Al-kisah nyer begini..
bru2 nih la kan n plg latest nih adela 2 3 org gurl nih bg message yg same kt aku!
"Lepas add, silelah komen2 gamba i yee.." mak aiii aku ckp,ape meluat nyer msg de..
Strait to the point la kan, mane x suh komen.. sbb tagged nih, maner2 manusia dr alam lain pun boley komen gmba sape2. haha. xmcm fs or facebook.. mcm2la perangai mamat2 yg lapa bg komen.. hahaha.

komen2 yg mcmni la dak pompuan lg nk letak pic de.. suke sgt la org puji2 nih, yg asal nyer pakai tudung, g freehair kan rambut, posing tuh bukan men la.. kalo xamek pic dr atas wat muke kiut tu xsah! hahaha. adeehh... lawak aku bace komen2 kt tagged nih..

papepun, msg2 ade de punyer personality msg2 kan.. we have to respect.. hehe.

ok thats all!

Happy Father's Day!


Happy Father's Day!

ari ni ahad adelah ari bape kepada smua bapa2 kt malaysia nih!

First of all, i would to wish happy father's day to my dad! thanks for care me, share with me, being my friend!

the most greatest dad i ever had.. thanks a lot!

so, to all father who had son in the world, happy fathers day!

Saturday, June 20, 2009

Pengaruh Fashion Malaysia: dari budaya mana?

"Fashion".. sudah lama aku ingin discuss kan sal fashion ni atau lebey dikenali dgn gaya.. ini kerana aku pun slh seorang yg folow up trend2 dunia fashion ni.. xkisah la start drpd branding de, casualty, de punye matching color, band, exposed, movies theme, n so on la kan.. aku stat me"molow" i dunia gaya ni dr aku form 1 lg.. stat dr ctu aku knl ape itu fashion, kepetingan de.. how people's react on kite punye gaya kan.. what they like n not.. so sume2 bnda ni penting bile nk mengenali fashion2 ni.. dulu b4 knl, skul rndah salu la beli bju kiki lala n seangkatan dgnnye! tp aku respect gler la kt kiki lala ni.. So papepun, topic fashion ni adelah terlalu besa tok di bincang kan.. sbb itulah aku specific kn tajuk de.. sbb aku ingin berkongsi kekonfiusan aku psl dr mana wujudnye budaya fashion malaysia nih? adekah rakyat kite n remaja zaman sekarang ni suke meniru atau they r create their own fashion? haaaa.. msti korg nk tau kan! jom2 kite bincangkn..

cube try tgk fashion2 dunia..

japan fashion..

+

uk's fashion..
=

malaysian fashion?
kalo tgk pic ni ade x our malaysian adapt fashion2 negara len kt dlm fashion kite? okey,truly la kan.. kalo nk discuss sal fashion ni de byk type de.. kalo kite di malaysie ni kite berbilang kaum.. but secara rinkasnye, kbykkan teenagers kt malaysia zaman skunk ni lebey trpengaruh ngn fashion luar.. kite xde our own impression our own identity pd pndapat aku la.. mmg kite dipengaruhi oleh faktor persekitaran, tp ade gak mereka2 yg xbtol ngn persekitaran nih! cube la adapt fashion yg btol di tempat yg btol.. tgh panas pakai jaket, snow cap??? malaysia ni bro.. panas.. ade plak yg pegi high class pnyer place still pkai selipar jepun.. papepun, masih ramai mereka2 kt malaysia ni xda mentality ingin berubah.. tp kepada yg berani tonjolkn imej2 bru aku mmg respek.. aku pun xnk koment byk, just nk discuss skit2. kalo nk cite lg pnjg jd nye.. tp pape pun gua respect la rakyat malaysia skunk yg da pandai berfesyen..

jika kamu2 semua ade pendapat jgn la malu2 kongsi ye! graciaaaass~




bola??

Bola.. ape itu bola? adelah sejenis benda bulat, bujur , besa kecik berat ringan.. yg disepak2 di tendang2 di tanduk2! itu adelah definisi yg ringkas dan mudah difahami.. ape yg aku nk cite arini bkn psl ape itu bola.. ttp ape yg telah tejadi dlm dunia bola skunk nie! daku hairan laa.. pelik.. fenin.. sume ade!

okay straigt to point la.. aku nk discuss skit sal dunia transfer nih! tmbh2 da penhujung season kan.. n bg peminat2 bola yg gler tu, inilah saat2 yg best n xbest bg dorg.. hehe. jgn men2, bola ramai yg fanatik tau.. sggp buat ape saje! kite xpayah pegi jauh la.. kt malaysia negara sniri je..
haha. buat pe nk pegi smpi old trafford, santiago bernabue ke ape sume.. haha. tp yg nak dibincangkan skunk nih.. dunia transfer yg telah menjadi "gila" bg sesetegh pihak yg xdpt menerima ape yg telah dibuat oleh real madrid fc.

info sukan @payeh;
real madrid adelah stu2nya kelab yg berani membuat bidaan yg agak nonsense!
rekod menunjukkn 3 rekod dunia telah dpgg oleh dorg nih.. stat dr figo,zidane ,kaka n smpila bidaan c.ronaldo diterima oleh MU! logik x sume nih? anda mungkin pk xlogik.. kaka hampir2 pecah rekod iaitu $70Million bai.. c.ronaldo lak tibe2 $94millionss!! wow! kerajaan msia marah wat kua duit byk tu.. hahaha. bek cr project tender kt dubai wat duet kan! tp demi maruah dorg da buat.. pelaburan yg besar skali!
even president spain sniri da ankt kening kt dorg2 ni.. tp dorg ileks.. mega project lepas perez jd presidnt kelab ni, buat RM lg gler nk beli star2!


tp persoalan disini..
wajarkan dunia transfer bola diperlakukan sebegini?
akan trnkan kepopularitian EPL utamanya dan liga2 lain selain sepanyol?

aku peminat bola gak.. n of cos peminat real madrid setia, tp kdg2 aku rase xbalance plak dunia transfer skunk nih.. tkt nnt bola tu jd ilg seri die.. kalo kaka, da jd jantung ac milan da, kalo ronaldo, da jd drh MU da.. MU,kebanyakkan org tgk, sbb nk tgk ronaldo je.. lps nih kompem lengai kdai2.. da la EPL men time2 student bole tgk bola kan? hehehe. (aku da biase da..)

ape kate korg?

hahaha. pape pun.. byk2 kn la carik2 info ye n kongsi2 kan bersame! =)

Thursday, June 18, 2009

kelambatan membuat post!

Ari kamis 17 jun 2009

Dear payeh n everyone;

Sori la.. (berkate pada diri sendiri..) huhu. daku amat2 cbuk kebelakangan ini, xsempat nk wat post! pegi ctu pegi cni.. yg tekejut nye, ramai plak yg jatoh sakit yg eksiden cuti2 gni.. adoohh..
kite yg terlibat ni la kne g melawat dorg.. tp xpela demi mmbe2 kan.. kalo bkn kite sape lg..
xpelulah aku cerita pnjg sal mmbe2 nie.. sume org da tau.. skunk aku da nk stat memblog blk!

aku ni snanye mls type2 nih.. tu ade mmbe yg offer keje sbg typist kt umah pun aku mls even org nk byr 20 $ dolar sari.. hahaha. mau xbyk nyeee.. belambak.. haha. lg stu, aku stat memblog ni aku nmpk future yg baik sebagai seorang blogger ni.. kalo kite xinvolved seyes pun kite just wat part time je..

ape itu BLOG?? "blog ni snanye, medan kite mencurah kan idea dan cherita2 yg dipikrkan perlu utk diri sendiri dan org len.. "

kalo dlu kite gune diari kan.. haha. skunk da mju la.. selain itu,kalo korg nk tau ramai da yg buat duit ngn memblog saje nih.. haha. xjd, xpelik la blog2 menjadi stu tmpat utk buat side income.. tmpt student cm i ni! tp tu la.. 2 bnde je yg buat aku mls! aku mls type n aku ni ade idea tp xtau nk elobrate cane.. hahaha!

pape pun, stat dr arini.. aku nk get serius dgn blog ni.. lg 2 3 4 tahun mybe kite perlu blog utk everythin! sape tahu kan.. blog tok mmbe2, blog tok kite punye businezz pun! haha. pape pun aku salute mamat2 yg da pro blogger tu.. dorg nmpk future awal! bgus2! aku pun sedang mengorak lgkah ni! jd.. aku nsihat kan sume,slmat berblog! till then,adioossssss..~~

Tuesday, May 26, 2009

belated post!


belated post!
REWinnnnd..
pada mei 18,2009.

1988-2008 xyah la kire.. lame sgt tuh! ni sal belated post tok diriku sniri!
asal lmbat? snanye aku da nk post kan lame daa.. bz skit! hahaha.
apehal yg belaku pada date tu? besday aku daaaa..

hahaha.

HEPI 21st BesDAY to muhammad PAYEH!!

starting over!


Assalamualaikum.. name gue muhammad faris bin zainal abidin, tp orang pggl gue PAYEH, abah dio, papa la.. saye pun xtau. tp pape pun itu simple ajer. mmg ramai ah name cani, tp org nya len2 la.. hahaha. gue asal nya kenegerian di Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.. umornya bru mencecah 21 years, after bolan mei ini. memang maseh muda lagi.. haha. status?? knapa ya, asek2 status aja jd bahan 1st yg org pandang, gue pun xpaham. hehe. Gue single mingle lai maa.. okeh, gue belajar nya latest di UniMAP, ape ini? Universiti Malaysia Perlis.. dulu b4 jd U, de dikenali ngn name KUKUM, haaa.. ramai orang2 kampung belah2 sedare2 saye xtau bendalah ni! (isk.. tension!) asek2 yg dorg tau, UTM la, UPM la, UKM la, giat mara laa.. tu je! asek2 blk2 cuti aje tnye! coba la engat! (maluoo di boatnye!) okeh2, saye amek degree of product design engineering.... course ini of course mmg best bangat! (bagi yg suke design + engineering, inilah pilihan nyeee!) hahaha.

Okeh laaaah, next plak, ...b4 termasuk nyer kt unimap ni, saye pade taon 1994-2000 saye bersekolah di sekolah kebangsaan sultan ismail (1), taon 2001-2005 lak saye di nekkan ke Maktab Sultan Ismail (SIC) , then smbg la ke matrixx reloaded, 06/07 kt Kolej MARA Kulim.. lepas tu bru la masok UniMap nih! 07/08 till la 010/011, insyaALLAH.. doa2 kan la ye! saje je nk cite sal ni.. mane2 la tau kan .. sape2 yg terbace nih adelah mmbe2 saye yg penah kenal saye dulu2 kt sekolah kan.. so, hope sgt la korg kontek2 saye ye.. ni tmpat saye mengaji atau belajar la.. skunk kite tinggalkn bnde nih kite cite sal edop plak,,

Saye ni adela anak sulong dari 6 orang siblings.. so, xsempat la nk merase bgaimane idup ade abg kakak nih,, hehehe. cane la perasaan duk bwh abang n kakak. ok watever. penat la saye2 nih, dah. tuka2. ok then aku minat sgt la outdoor gem nih, tmbah2 bola! korg nmpak je bola tu bulat, tp ade bnde best disebaliknyee! hahaha. bosan la cte, nnt la aku update lak sal2 nih.. skunk aku ase nk wat bnde len! till then bye2. adios!